:: دوره 3، شماره 3 - ( مجموعه مقالات بیماری های دهان 1390 ) ::
جلد 3 شماره 3 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه تاثیر عصاره گیاهی آویشن، میخک و دارچین با نیستاتین بر میزان مهار کاندیدا آلبیکانس
فاطمه اربابی کلاتی، معصومه شیرزایی*، مهسا پورزمانی، سروش دبیری
دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
چکیده:   (3895 مشاهده)
سابقه و هـدف: به دنبال پیشرفت علم و توجه بیشتر به مسائل سلامت، استفاده از داروها افزایش یافته است. با توجه به عوارض جانبی ، قیمت بالا و مراحل پیچیده تولید داروهای شیمیایی، استفاده از گیاهان دارویی مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به شیوع کاندیدا آلبینکس در محیط دهان مطالعه حاضر با هدف ارزیابی اثر ضد قارچی 3 گیاه آویشن ,میخک ودارچین با نیستاتین در محیط آزمایشگاهی انجام شد.

  مواد و روش‌ها: دراین مطالعه تجربی اثرات ضد قارچی سه گیاه دارویی روی کاندیدا آلبیکانس سنجیده شد. گیاهان مورد نظر آویشن، دارچین و میخک بودند . این گیاهان بر حسب استفاده‌های دارویی قدیمی و مطالعات گذشته‌ای که انجام شده بود انتخاب شدند. کاندیدا آلبیکانس در محیط ساب آورد آگار حاوی کلرامفنیکل،کشت داده شد. سه سری 10 تایی از عصاره گیاهان مورد نظر و یک سری 10 تایی از دیسک آغشته به نیستاتین آماده شد. داخل هر پلیت، 1 دیسک عصاره گیاهی،1 دیسک نیستاتین به عنوان کنترل مثبت و یک دیسک متانول و 1 دیسک خالی به عنوان کنترل منفی گذاشته شد. بعد از 24 ساعت، میزان قطر هاله عدم رشد هر عصاره گیاهی با میزان قطر هاله عدم رشد کنترل مثبت با آنالیز ANOVA مقایسه شد.

  یافته‌ها: : قطر هاله عدم رشد در اطراف دیسک‌های آویشن، میخک و دارچین با ارتباط معنی‌داری با نیستاتین دیده شد (005/0 < P ) میزان هاله عدم رشد دارچین (30/31)میلی‌متر از نیستاتین (60/32) میلی‌متر کمتربود (000/0 p< ) و همچنین میزان هاله عدم رشد میخک (40/27) و آویشن(00/13) با تفاوت معنی‌داری از نیستاتین (60/32) کمتر بود (004/0 p< ).

  نتیجه گیری: آویشن، میخک و دارچین تأثیرات ضد قارچی روی کاندیدا آلبیکانس را نشان دادند.


  منبع: مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی

  متن کامل

واژه‌های کلیدی: تأثیر ضد قارچی، آویشن، میخک، دارچین، عصاره گیاهی، نیستاتین
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیماری های دهان
دریافت: 1391/1/9 | انتشار: 1390/10/25


XML     Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 3 - ( مجموعه مقالات بیماری های دهان 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها