بررسی تطابق لبهای بین دو نوع رستوریشن زیرکونیایی Cercon و Zirkonzahn قبل و بعد از پرسلنگذاری
|
سکینه نیکزاد، عباس آذری*، مانی آرش راد، غزال آرش راد |
دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی تهران، تهران، ایران |
|
چکیده: (2450 مشاهده) |
زمینه و هدف: در میان شاخصهای متعدد موفقیت یک رستوریشن تطابق لبهای اهمیت به سزایی دارد و با توجه به افزایش روزافزون استفاده از رستوریشنهای تمام سرامیک، بررسی تطابق لبهای در این رستوریشنها لازم به نظر میرسد. هدف این مطالعه بررسی و مقایسه تطابق لبهای بین دو نوع کراون زیرکونیایی Cercon و Zirkonzahn و تاثیر مراحل متعدد پرسلنگذاری بر روی تطابق لبهای آنها بود. روش بررسی: ابتدا دای فلزی استاندارد، با خط خاتمه تراش شولدر تهیه شد. 12 کوپینگ Cercon و 12 کوپینگ Zirkonzahn ساخته شدند و تطابق لبهای نمونهها بدون سمان شدن در 12 نقطه مشخص دور تا دور مارجین به وسیله استریومیکروسکوپ (با دقت mµ 1/0±) اندازهگیری شدند. پس از پرسلنگذاری مارژینال گپ به همین نحو اندازهگیری شد. شاخصهای مرکزی و پراکندگی به وسیله آزمون Multivariate (b) محاسبه شدند. یافتهها: مارژینال گپ کوپینگهای Cercon، (mµ46/13±67/59) و بعد از پخت پرسلن (mµ37/24±81/65) و کوپینگهای Zirkonzahn، (16/14±75/63) و بعد از پخت (mµ94/21±74/64) اندازهگیری شد. آزمون آماری Multivariate (b) به روش Hotelling trace نشان داد که میزان عدم تطابق لبهای در دو گروه ( Cerconو Zirkonzahn) قبل و بعد از پخت پرسلن تفاوت معنیداری ندارد (05/0 نتیجهگیری : در محدوده این مطالعه سیستمهای Cercon و Zirkonzahn تطابق لبهای قابل قبولی دارند و سیکلهای پخت پرسلن باعث تغییر معنیداری در تطابق لبهای آنها نمیشود.
منبع: مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران متن کامل |
|
واژههای کلیدی: رستوریشن ثابت، سرامیک دندانپزشکی، زیرکونیا |
|
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
پروتزهای دندانی دریافت: 1392/2/5 | پذیرش: 1392/2/5 | انتشار: 1392/2/5
|
|
|
|