[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
نظرسنجی
مطالب کدام بخش سایت بیشتر مورد نیاز شماست؟
پرسش و پاسخ
جشنواره شهید هدایت
کلینیک تخصصی دندانپزشکی
مجله علمی
نمایشگاه کتاب
نمایشگاه مواد و تجهیزات دندانپزشکی
نیازمندیها
   
..
:: دوره 5، شماره 5 - ( مجموعه مقالات پروتزهای دندانی 1390 ) ::
جلد 5 شماره 5 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین تأثیر مقادیر مختلف انحراف دیستولبیالی ایمپلنت و اتچمنت Locator بر میزان گیر و طول عمر اوردنچرهای متکی بر ایمپلنت (Invitro)
صدرا جلالیان، حمیرا انصاری لاری*، پارسا آتش رزم، سید مصطفی فاطمی
گروه پروتزهای دندانی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دندانپزشکی تهران
چکیده:   (1401 مشاهده)
سابقه و هدف: به طور کلی مشکلاتی در رابطه با گیر و طول عمر اتچمنت‌ها در پروتزهای اوردنچر متکی بر ایمپلنت گزارش شده است. مطالعات کمی به تأثیر انحراف ایمپلنت و اتچمنت نسبت به مسیر نشست و برخاست پروتز بر میزان گیر و طول عمر اوردنچر پرداخته اند. این تحقیق باهدف مقایسه تأثیر انحراف دیستولبیالی ایمپلنت و اتچمنت بر میزان گیر و طول عمر اوردنچرهای متکی بر ایمپلنت به صورت آزمایشگاهی انجام گرفت. 
  مواد و روش‌ها: این تحقیق به روشی تجربی بر روی 40 نمونه که در 8 گروه متفاوت تقسیم شده اند، انجام گرفت. در ابتدا 4 مدل از ریج بی دندانی فک پایین به همراه دنچر مطابق با آن به صورت یکسان ساخته شد. در هر مدل 2 آنالوگ ایمپلنت (Dentium, Korea) قرار گرفت. آنالوگها به طور کلی در راستای دیستولبیالی و در سه زاویه 5، 10 و 15 درجه قرار گرفتند. در گروه کنترل نیز آنالوگ‌ها به صورت عمود بر ریج و موازی هم قرار داده شدند. روی آنالوگ‌ها اباتمنت Dentium, Korea) ) با اتچمنت به رنگ قرمز، بسته شد. نمونه‌ها 3000 بار تحت سیکلهای گذاشت و برداشت و 2000 بار تحت سیکل‌های حرارتی قرار گرفتند. گیر نمونه‌ها بعد از هر 500 سیکل توسط دستگاه (UTM (SANTAM,STM20 اندازه‌گیری شد. داده‌ها با آزمونRepeated Measure ANOVA و Tukey مورد ارزیابی قرار گرفتند.
یافته ها : بیشترین میزان گیر اولیه در نمونه‌های ترموسایکل نشده مربوط به گروه با انحراف 5 درجه (51/1±4/36 نیوتن) بود و در نمونه‌های ترموسایکل شده مربوط به گروه با انحراف 15 درجه (11/1±7/30 نیوتن) بود و کمترین میزان گیر اولیه در هر دو حالت مربوط به گروه با انحراف 10 درجه (92/0±18/17 نیوتن) بود. نتایج آزمون Repeated measure ANOVA و Tukey نشان دادند که بین زوایای 5 و 15 درجه اختلاف معناداری وجود ندارد ولی میانگین در این زوایا نسبت به زاویه 10 درجه و صفر درجه (گروه کنترل) به صورت معناداری بیشتر است. (001/0P<) 
  نتیجه‌گیری: انحراف ایمپلنت و اتچمنت بر میزان گیر و طول عمر اتچمنت‌های اوردنچر مؤثر بوده به طوری که با افزایش زاویه انحراف تا 15 درجه، گیر اوردنچر بیشتر شده اما میزان سایش و افت گیر آنها نیز بالاتر می‌رود.

منبع: مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی

متن کامل

واژه‌های کلیدی: اوردنچر متکی بر ایمپلنت، انحراف ایمپلنت و اتچمنت، گیر، طول عمر
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پروتزهای دندانی
دریافت: 1394/6/18 | پذیرش: 1394/6/18 | انتشار: 1394/6/18
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


جلالیان صدرا، انصاری لاری حمیرا، آتش رزم پارسا، فاطمی سید مصطفی. تعیین تأثیر مقادیر مختلف انحراف دیستولبیالی ایمپلنت و اتچمنت Locator بر میزان گیر و طول عمر اوردنچرهای متکی بر ایمپلنت (Invitro). 1. 1390; 5 (5)

URL: http://idai.ir/article-1-3223-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 5 - ( مجموعه مقالات پروتزهای دندانی 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
جامعه اسلامی دندانپزشکان Islamic Dental Association of IRAN

کلیه حقوق سایت متعلق به جامعه اسلامی دندانپزشکان ایران است. تماس با ما

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645